Ziua Uşilor Deschise 2021

În cadrul Zilelor Ușilor Deschise la UTM, organizate de CEGHID, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică şi-a prezentat oferta educaţională pe parcursul unui dialog ce a avut loc la 08 aprilie 2021.

Reprezentanții Facultății –  dr.conf. Victor GROPA, decanul FEIE; dr.conf. Viorica HLUSOV, șeful Departamentului Energetică; dr.conf. Ilie NUCĂ, șeful Departamentului Inginerie Electrica; şi dr.conf. Anatolie POPUŞOI, șeful Departamentului Educaţie Fizică şi Sport, le-au vorbit elevilor despre programele de studii din cadrul FEIE, activitățile extracurriculare, sportul la UTM, colaborarea cu întreprinderile de profil din țară și străinătate și posibilitățile de a urma stagiile de practică cu posibilitatea ulterioară de angajare în câmpul muncii etc (vezi prezentarea programelor de studii).

Elevii s-au interesat să afle ce competențe și abilități pot obține la FEIE și cum se prezintă viitorul unui absolvent al acestei facultăți. Astfel, ei au fost impresionați să afle, de exemplu, că vor învăța să programeze și să integreze sisteme electromecanice complexe de putere pentru conversia energiei soarelui, vântului și a apei în energie electrică. Vor fi orientați și în proiectarea sistemelor de inginerie regenerabilă, învățând să opereze, să întrețină și să testeze tehnologiile acestor sisteme, dar și să facă o analiză tehnică și ecologică a soluțiilor în caz de necesitate.

În anii de studenţie vor studia ingineria și managementul în energetică (IME), termoenergetica (TE), electroenergetica (EE), ingineria sistemelor electromecanice (ISEM), ingineria și managementul calității (IMC) sau noul program ingineria sistemelor de energii regnerabile (ISER). Pe parcursul studiilor vor putea beneficia de programe de mobilitate ERASMUS+, CEEPUS, cu stagii de 1, 3 sau 6 luni în universitățile de profil din România, Polonia, Bulgaria etc.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .