Termoelectrica S.A. – partener sigur în formarea viitorilor specialiști în energetică

Luni, 24 mai 2021, a fost încheiat un acord de colaborare între Termoelectrica și Facultatea de Energetică şi Inginerie Electrică (FEIE) a Universității Tehnice a Moldovei, care prevede asumarea angajamentelor, de ambele părți, privind cooperarea tehnico-ştiinţifică şi perfecţionarea cadrelor în domeniul ingineresc şi tehnic, inclusiv formarea continuă a acestora, precum și dezvoltarea relaţiilor de parteneriat dintre cele două entități.

Prin acest parteneriat ne propunem să dezvoltăm viitoarea generație de energeticieni, punând la dispoziția mediului universitar suportul celor mai buni specialiști din întreprindere la derularea programelor de practică și oportunitatea în viitor de a face parte din echipa Termoelectrica, astfel încât  întreprinderile energetice  să fie asigurate cu specialiști de cea mai înaltă calificare” a declarat Veaceslav ENI, directorul general al Termoelectrica.

Pasul realizat astăzi are scopul de a dezvolta relaţiile noastre la un alt nivel, unul de parteneriat reciproc, prin care noi, cei din mediul academic, să putem oferi nu doar absolvenţi calificaţi, dar să desfăşurăm împreună şi activităţi adresate spre beneficiul societăţii”, a conchis Victor GROPA, decanul FEIE.

UTM, în special Departamentul Energetică al FEIE, are o bogată experienţă în pregătirea specialiştilor în energetică. Însă atunci când sectorul real ne acordă sprijinul în pregătirea acestora, rezultatul este unul foarte bun. Prin semnarea acestui Acord, ne propunem să deschidem noi  perspective pentru studenții noștri, perspective care îi vor determina să studieze temeinic și să persevereze pentru a-și atinge scopul” a adăugat Viorica HLUSOV, şef al Departamentului Energetică.

Acordul prevede, de asemenea, ajustarea programelor didactice la necesitățile reale ale sectorului energetic, în conformitate cu perspectiva dezvoltării politicilor şi tehnologiilor moderne din domeniu.

(Visited 64 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .