Vizita elevilor LT “Constantin Spătaru” din or. Leova

Astăzi, 05 mai 2021, Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a avut marea plăcere să găzduiască vizita elevilor de la Liceu Teoretic Constantin Spataru, Leova. Evenimentul a avut loc în cadrul Proiectului „Abilitarea cetățenilor în utilizarea tehnologiilor moderne de eficiență energetică și surse de energie regenerabilă” finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de GIZ Moldova.

În cadrul acestei vizite, liceenii au vizitat laboratoarele facultății, au făcut cunoștință cu programele de studii și oportunitățile pe care le oferă studenților săi UTM – Universitatea Tehnică a Moldovei. Elevilor li s-au prezentat instalațiile în domeniul Tehnicii tensiunilor înalte, Alimentarea cu energie electrică, Echipamente electrice, Surselor regenerabile și convenționale de producere a energiei, Sisteme de alimentare cu energie termică și altele.

Ulterior elevii au vizitat Muzeul Tehnicii în aer liber al Parcului Dendrologic UTM din campusul Râşcani, unde au avut posibilitatea să vadă personal instalații de valorificare a energiei eoliene și solare dar și să admire lucrările confecționate de studenții UTM.

Colaboratorii FEIE s-au implicat activ în organizarea acestui eveniment, responsabili fiind lect.univ.drd. Constantin BOROSAN și asist.univ. Irina APOSTOL, precum și în demonstrarea instalațiilor și efectuarea încercărilor de laborator (prodecan Marcel BURDUNIUC, lect.univ.dr. Corina GUŢU-CHETRUŞCĂ, lect.univ.drd. Vadim CAZAC, asist.univ.drd. Octavian MANGOS, ing. Eugen TIGHINEAN), carora le aducem mulțumiri alese.

Mulțumim administrației Liceul Teoretic ”Constantin Spătaru” și Asociația Obștească “LT&Liceum”, or. Leova pentru informarea și implicarea activă a tinerilor în domeniul Energiilor Regenerabile și Eficienței Energetice. Suntem mereu deschiși pentru noi colaborări!

Facultatea noastră și Universitatea Tehnică din Moldova este mereu în așteptarea tinerilor dornici de cunoaștere și interesați de domeniile inginerești, pentru că Inginerii Creează Viitorul!

https://utm.md/blog/2021/05/06/vizita-elevilor-liceului-teoretic-c-spataru-din-leova-la-feie-utm/

(Visited 62 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .