Crești Durabilitate, ediția a III-a

Centrul Naţional de Mediu împreună cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova a organizat joi, 24 iunie 2021, cea de-a III-a ediție a conferinței de discursuri inspiraționale și discuții interactive cu genericul ”Crești Durabilitate”. În cadrul acestui eveniment spikerii au vorbit despre cum pot fi utilizate sursele de energie regenerabilă, cum putem vinde energie electrică, care este oferta educaţională universitară în acest domeniu și care este experiența țărilor de peste hotare.
 
Managerul de program al #CNM, dl Ion COZMA, a exemplificat cum poate fi folosită energia termică şi electrică mai eficient atât din punct de vedere al costurilor, cât și din punct de vedere al beneficiilor pentru mediul înconjurător. Şeful Laboratorului Eficiență Energetică și Surse de Energie Regenerabilă, IE Mecc, dl Mihai LUPU, a demonstrat cum sursele de energie regenerabilă pot deveni o afacere profitabilă.
 
Decanul #FEIE, dr.conf. Victor GROPA, a prezentat oportunitățile pe care le propune UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei pentru a realiza studii în domeniul energetic, inclusiv în domeniul surselor regenerabile. Eugen CAMENSCIC, expert în energetică, a arătat ce legătură are clima și sursele de energie pe care le folosim, iar Andrei MEREACRE şi Dinu BUBULICI au relatat experienţa proprie în utilizarea surselor regenerabile de energie.
 
Activitatea are loc în cadrul proiectului “Îmbunătățirea implementării politicilor publice de mediu prin democrație participativă”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, în cadrul programului de granturi “Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.
 
Evenimentul poate fi vizionat aici: https://fb.watch/v/aqQADkStP/
(Visited 54 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .