Mobilitate CEEPUS la Universitatea Tehnică din Sofia

În primele zile ale lunii iulie coordonatorul naţional CEEPUS, dr.conf. Ilie NUCĂ, însoţit de dr.lect. Corina GUŢU-CHETRUŞCĂ şi doi studenți masteranzi, Irina APOSTOL și Nicolae MADONICI, au fost în mobilitate academică la Universitatea Tehnică din Sofia, Bulgaria.

Această mobilitate CEEPUS a fost preconizată pentru luna martie din 2020, dar din cauza pandemiei a fost stopată pentru o perioadă de un an de zile. Pe parcursul mobilității echipa de la FEIE a făcut un șir de prezentări colegilor din Sofia, au avut loc o serie de întâlniri cu conducerea Facultății de Electrotehnică, cadre didactice și au fost efectuate vizite în laboratoarele acestei facultăți din cadrul Universității Tehnice din Sofia.

Scopul principal al rețelei CEEPUS constă în consolidarea activităților didactice și de cercetare ale universităților partenere prin organizarea stagiilor de mobilitate pentru profesori și studenți de la toate ciclurile de studii. Principalul obiectiv al acestei vizite a fost de a stabili acorduri de colaborare cu Universitatea Tehnica din Sofia și anume prin:
– acorduri privind mobilitatea studenţilor şi/sau a cadrelor didactice prin intermediul Programului CEEPUS, ERASMUS 2021-2027;
– proiecte de cooperare interuniveristare.

Colegii din Bulgaria au fost foarte ospitalieri, în mod special doamna dr.conf. Galia MARINOVA, organizând un program social foarte bogat și interesant, care a inclus şi o călătorie prin capitala Bulgariei cu vizitarea Catedralei Alexandr Nevski, Muzeului Național al Bulgariei şi Bisericii creștine ortodoxe Boyana din s.IX.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .