Medalie de Aur pentru Gheorghe Vîrlan

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a organizat, în septembrie, cea de-a IV-a ediție a Târgului Internațional al Inovării și Educației Creative pentru Tineret (ICE-USV) pentru tinerii preocupați de domeniul inventicii și inovării. Contextul epidemiologic mondial a făcut ca la această ediție să participe peste 100 de tineri din România și Republica Moldova în format online, pe platforma GoogleMeet, asistați de un nucleu de 35 de persoane din universitatea suceveană.

În cadrul manifestării a fost organizat un Târg de inventică pentru tinerii studenți și cercetători, la care s-au înscris peste 60 de lucrări din 15 facultăți și centre de cercetare din România și Republica Moldova. Universitatea Tehnică a Moldovei a fost prezentă cu două lucrări, care includ invenții și realizări în domeniul industriei alimentare și sistemelor de conversie a energiei regenerabile. Lucrarea studentului grupei ISEM-191, Gheorghe Vîrlan, a fost premiată la ICE-USV cu Medalie de Aur:

AUTOMATED WASTE COLLECTION URN
(Proiectarea urnei automatizate pentru colectarea deșeurilor),
cu scopul simplificării procesului de colectare a deșeurilor.

Urna automatizată este un proiect bazat pe platforma Arduino IDE, care are ca scop simplificarea, automatizarea colectării deșeurilor și eliminarea inconvenientelor prin reducerea contactului oamenilor cu bacteriile care se află pe suprafața urnei. Urna se deschide automat, auzind la o anumită distanță cu ajutorul unui senzor cu ultrasunete, ale cărui date sunt procesate de un microprocesor programat. Acest proiect a fost realizat pentru a simplifica colectarea deșeurilor, dar nu numai, proiectul este inclus în modernizarea și automatizarea casei pentru a ajunge la nivelul unei case inteligente. Prin Arduino IDE, pot fi programate multe microprocesoare cu obiective diferite, de la controlul iluminării până la controlul vocal. Arduino este un spațiu pentru creativitate, ideea de bază este că Arduino este o platformă open source și componentele sunt compatibile cu acesta ieftin.

Sincere felicitări, şi spre noi realizări!

(Visited 46 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .