Vizita elevilor LT “Pan Halippa” din or. Edineţ

Elevii Liceului Teoretic „Pan. Halippa” din oraşul Edineț au vizitat miercuri, 28 octombrie 2020, laboratoarele Facultăţii Energetică şi Inginerie Electrică, în cadrul proiectului Participare pentru Eficientizare” implementat de Asociația Obștească „DEMOS”.

Prin acest proiect, ONG-ul își propune să ofere celor peste 1200 elevi, părinți și profesori ai instituției, dar și altor locuitori din nordul țării, competențe și oportunități de participare activă în procesele de luare a deciziilor la nivel local, în special cele care vizează achizițiile, lucrările de îmbunătățire a infrastructurii școlare, prin aplicarea metodelor de eficiență energetică.

Personalul FEIE a salutat această acţiune, au raspuns promt solicitării privind organizarea acestui eveniment şi au prezentat elevilor tendinţele actuale din domeniu, precum şi au demonstrat încercări de laborator la standurile facultăţii (aducem mulţumiri dnei Cristina EFREMOV, dnei Corina GUŢU-CHETRUŞCĂ, dlui Constantin BOROSAN, dlui Lucian GRUŞAC, etc.). La finalul vizitei elevii au primit câte o gustare oferită cu drag de către Centrul Didactico-Metodic și de Producție al UTM.

AO „DEMOS” este beneficiara Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul Participarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în procesul de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Pan. Halippa”, orientată spre îmbunătățirea calității serviciilor educaționale” în mun. Edineț, în perioada august 2020 – august 2021, în colaborare cu L.T. „Pan. Halippa” și Consiliul Raional Edineț.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru Regiunea de Dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO „CASMED”.

(Visited 163 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .