Susţinerea tezelor de master 2020

În perioada 17-18 ianuarie 2020, în cadrul departamentului Energetică, Facultatea Energetică şi Inginerie Electrică, a avut loc susţinerea tezelor de master la programele de studii Energie și Mediu  şi  Electroenergetica.

La programul Energie şi Mediu au fost susţinute cu succes 6 teze de master. Tematica tezelor elaborate este de o importanță majoră pentru sectorul energetic al Republicii Moldova, axându-se pe cele două obiective generale urmărite de politica energetică – promovarea surselor de energii regenerabile și a eficienței energetice:

  1. Către o autonomie energetică a mun. Ungheni;
  2. Reconstrucţia CET-1, Chişinău, prin echiparea centralei cu instalații de cogenerare bazate pe aplicarea motoarelor cu ardere internă;
  3. Modernizarea sistemului de aprovizionare cu enegrie termică a unui bloc rezidenţial prin integrarea surselor regenerabile de energie;
  4. Elementele unei strategii de dezvoltare a SACET Chişinău pe termen lung, etc.

La programul de studii Electroenergetica au fost susţinute 15 teze de master. Masteranzii în lucrările prezentate au abordat principalele probleme cu care se confruntă sectorul energetc al Republicii Moldova venind cu idei de soluţionare a acestora, precum:

  1. Analiza posibilităţilor de realizare a interconexiunii sistemului electroenergetic al Republicii Moldova cu cel al României;
  2. Implementarea tehnologiilor inovaţionale în reţelele electrice de distribuţie (6-35) kV;
  3. Studiul privind implementarea tehnologiilor Smart Grid în Republica Moldova;
  4. Soluţii privind modernizarea sistemelor de iluminat în clădirile Agenţiei Servicii Publice, etc.

Dragii absolvenți ai programelor de master vă mulțumim pentru prezentările interesante demonstrate și vă dorim succese mari în activitatea profesională!

(Visited 5 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .