Viața de student este întotdeauna plină de energie și de curiozitate. Indiferent de pasiuni şi abilităţi, aici vei avea şansa de a face lucruri noi şi de a te bucura de diverse oportunităţi. Pentru că FEIE nu înseamnă doar studii, proiecte şi examene, ci şi o mulţime de evenimente sociale. Alege ceea ce-ţi place. Implică-te. Distrează-te. Învaţă ceva nou şi fă-ţi prieteni.

Noi susţinem voluntariatul şi implicarea în activităţi interesante, care să-ţi deschidă noi orizonturi. Te îndemnăm să prinzi toate oportunităţile oferite:


Cei mai buni studenţi

Universitatea Tehnică a Moldovei desemneaza semestrial studenţii cu cea mai înaltă reuşită academică, în baza rezultatelor din sesiunea de examinare, organizată la finele semestrului pentru studenţii Ciclului I (licenţă).

Printr-un ordin al rectorului UTM, se aprobă Lista Rectorului, care reprezintă top-ul studenților în număr estimativ de cca 1% din numărul total al studenților UTM, precum şi Listele Decanilor, care reprezintă top-ul studenților facultății în număr estimativ de cca 3% din contingentul de studenți al fiecărei facultăți.

Pentru a stimula interesul studenţilor faţă de studii şi a evidenţia efortul lor de manifestare prin realizări academice de excepţie, planșeele cu listele respective sunt plasate în spații vizibile în holurile corpurilor de studii ale tuturor facultăţilor UTM.


Biroul Sindicatelor Studențeşti al Facultății Energetică și Inginerie Electrică

O comunitate energică, plină de idei creative şi cu o dorinţă mare de a face lucruri utile şi frumoase. Aici vei fi implicat în diverse activități culturale, sportive și de creație.

Împreună cu alţi membri:

 • vei participa la expoziţii naţionale şi internaţionale, inclusiv „Creația – Deschide Universul” UTM, și concursul Rube Goldberg
 • vei face schimb de experiență cu studenții din alte universități și facultăți în cadrul evenimentelor precum „Forumul Organizațiilor Studențești din Moldova”
 • ve iniţia şi organiza campanii de caritate, cum ar fi „De Crăciun, fii mai bun”
 • vei continua obiceiurile și tradițiile de Crăciun prin evenimente precum „Primiți Urătorii”
 • vei desfăşura campanii şi proiecte sociale, precum este EduCard – astfel susţii studenţii să obţină card de facilități și reduceri în diverse localuri şi companii
 • vei organiza competiții sportive etc.

BEST – Board of European Students of Technology

Organizaţie studenţească prezentă în 90 de universităţi tehnice din 33 de ţări europene. Grupul Local BEST Chișinău activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din februarie 2007 şi asigură schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni. Ca membru BEST vei învăță să lucrezi la nivel internațional, să descoperi diversitatea culturii europene și să-ţi faci prieteni noi. Te aşteaptă o mulţime de evenimente inginereşti:

 • Competiţii inginerești EBEC
 • Competiţii Rube Goldberg
 • Festivalul tehnic TechFest
 • Festivalul tehnic BeeTECH
 • Cursuri sezoniere
 • Traininguri
 • Workshopuri

Bibliotecă şi sală de lectură

FEIE are propria bibliotecă, bogată în lucrări din domeniile energetic şi electrotehnic şi o sală unde poţi studia „nelimitat”. Poţi accesa şi catalogul online de cărţi pe care îl găseşti pe site-ul bibliotecii www.library.utm.md. Anual, biblioteca organizează diverse activități științifice și cultural-educative. Pentru a beneficia de serviciile bibliotecii, doar prezinţi carnetul de student.

Program:
Luni-Vineri: 8:00 – 17:00
Sâmbătă: 9:00 – 16:00


Mobilități Erasmus+

Programul Erasmus+ îți oferă șansa de a studia peste hotare de la 3 la 12 luni. Fiind student la FEIE poţi merge în Germania, Spania, Polonia, Franţa sau într-o altă ţară cu care universitatea a stabilit un parteneriat de mobilitate. Este o şansă inedită de a-ţi îmbogăţi cunoştinţele, de a explora locuri noi și de a-ți face prieteni. Aşteaptă-te la experienţe extraordinare.


Studentul FEIE:

Lucrează în echipă

Învaţă cu pasiune

Caută soluţii inovative la problemele identificate

Are grijă de mediul înconjurător

Practică sportul

Se distrează

(Visited 754 times, 1 visits today)