Omagiu adus veteranilor care au luptat pentru apărarea Patriei

Comitetului Sindical al Salariaților UTM în ajunul zilei de 9 Mai, a menținut tradiția de felicitare cu Ziua Victoriei pe veteranii celui de al Doilea Război Mondial. Unul dintre puținii veterani a UTM care mai sunt în viaţă şi aşteaptă an de an acestă sărbătoare este Dl DÎCOV Vasile.

Fost angajat al Facultăţii Energetică, UTM (1987-2010), născut în anul 1925. A făcut serviciul militar în trupele de paraşutişti (aeropurtate). A început războiul în Ungaria, regiunea Lacului Balaton, Frontul al 3-lea Ucrainean. A participat în luptele pentru eliberarea Ungariei, în acțiunile militare din Austria și Cehoslovacia. A fost decorat cu medalia pentru eliberarea Vienei. A luat parte în bătălia de lângă Balaton care s-a încheiat cu înfrângerea totală a trupelor de tancuri germane, pentru care i s-a acordat MULŢUMIRE din partea Comandantul Suprem I. V. Stalin. Războiul l-a sfârșit în Cehoslovacia.

Emoțiile generate de amintirile evenimentelor prin care a trecut Dl Dîcov pe tipul războiului au fost relatate colegilor de facultate în multe istorii de pe front, despre camarazii săi căzuţi în lupte, despre dorul de casă, despre vise. Aștepta această sarbatoare – 75 ani de la Victorie, cu nerăbdare, fiindcă, și Dumnealui anul acesta atinge vârsta jubiliară de 95 ani.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .